Om Teamgym i VGF

Hvad er Teamgym?
Teamgym gymnastik er den mest udbredte gymnastikart i Danmark, og har sit udspring i den traditionelle folkelige foreningsgymnastik.
Teamgym eller spring/rytme består af en rytmisk serie til musik samt spring på måtte og spring på trampet med og uden redskaber.

Hvem kan dyrke Teamgym?
Gymnastikken er for alle både piger og drenge, uanset alder og gymnastiske færdigheder. Den har tilbud både til den helt lille gymnast, der netop har lært sin første mølle eller rulle, og til den meget dygtige gymnast med høje sportslige mål.
Der findes konkurrencer for både drenge og piger og mixhold, opdelt i rækkerne mini, junior og senior.

Teamgym i VGF
Piger/drenge fra 6 år og opefter - mini, pige og juniorer træner i VGF-centret, Gymnastikhøjskolen samt Vestervangs skole.
Der deltages i konkurrencer og VGFs forårsopvisning, ligesom der gives andre opvisninger i løbet af året.
Deltagelse på Teamgym-hold kan kræve konkurrencelicens fra Dansk Gymnastik Forbund.

Præsentation
Teamgym VGF er en del af Viborg Gymnastik-Forening der har specialiceret sig i dansk spring-/rytmegymnastik - internationalt kaldet Teamgym.
Teamgym VGF har gennem det sidste årti været med i top tre i Danmark og kan se tilbage på mange flotte placeringer i Danske Mesterskaber, ligesom Teamgym VGF har vundet flere nationale titler som Nordjysk Mesterskab samt Åbne Jyske mesterskaber.
Teamgym VGF er en konkurrenceafdeling hvor kammeratskab, socialt samvær og målrettet træning vægtes ligeligt i det daglige. Vi er ofte blevet mødt med spørgsmål som "træner I ikke meget" - "er trænerne i VGF strenge" - "presses gymnasterne ikke langt for at nå de mange resultater" og flere af samme type spørgsmål. Svarene har som oftest undret spørgeren, på samme måde som spørgeren med sine spørgsmål har undret trænerne. Faktum er, at hos Teamgym VGF vægtes konkurrencetræning, det sociale sammenhold og en afslappet atmosfære gymnasterne imellem og mellem gymnast/træner ligeligt i de daglige træninger.

I det daglige træner Teamgym i VGF-centret, men der kan også forekomme træninger på Gymnastikhøjskolen, Vestervangsskole samt på Viborg Katedralskole eller Viborg Gymnasium.

Teamgym optager nye gymnaster i august måned, og der er udtagelse efter én måneds træning. Dette for at få den rette placering, på det rette gymnastiske niveau, for den enkelte gymnast.
 

Domainbox ApS