Om TeamGym i VGF

Hvad er TeamGym?
TeamGym er den mest udbredte gymnastikart i Danmark og har sit udspring i den traditionelle folkelige foreningsgymnastik. I TeamGym konkurrerer hold på 6-12 gymnaster i disciplinerne rytmisk serie, spring på bane og spring på minitrampolin.

TeamGym er for alle - både piger og drenge, små og store. Den har tilbud både til den helt lille gymnast, der netop har lært sin første vejrmølle eller rulle, og til den meget dygtige gymnast med høje sportslige mål.

Der er konkurrencer for drenge, piger og mixhold, opdelt i rækkerne micro, mini, junior og senior. Der er nationale konkurrencer i elite- og talent-rækken, ligesom der afholdes andre begynder-konkurrencer. Endvidere kan junior- og seniorholdene kvalificere sig til Nordisk Mesterskab. Deltagelse på TeamGym-hold kan kræve konkurrencelicens fra GymDanmark.

TeamGym i Viborg Gymnastik-Forening
Afdelingen Viborg GF TeamGym er en del af Viborg Gymnastik-Forening, der har specialiceret sig i Teamgym.

Viborg GF TeamGym har både drenge- og pigehold, som alle er udtagede hold, der udtages i sommermånederne. Pt. har vi følgende pigehold: Aspirant (5-7 år), micro (8-10 år), mini (11-13 år), junior (14-17 år) og senior (17+), og følgende drengehold: Aspirant, micro og mini.

Viborg GF TeamGym har gennem de sidste mange år i alle pigerækker været placeret blandt de bedste hold i Danmark og kan se tilbage på mange flotte placeringer til forbundsmesterskaberne og Danmarks Mesterskaberne, ligesom Viborg GF TeamGym har vundet flere nationale titler som Nordjysk Mesterskab samt Jysk Mesterskab. Vores juniorpiger gjorde f.eks. i 2016 rent bord, idet de vandt alle 4 mesterskaber. Vores seniordamer kan tillige bryste sig af at være blevet nr. 3 til Nordisk Mesterskab med Sæborg (samarbejde mellem Springteam Sæby og VGF). Vi har de seneste år arbejdet hårdt på at få opbygget en bæredygtig drenge-sektion, og hvert år får vi flere og flere glade drenge, hvilket er skønt., og resultaterne bliver også bedre år for år.

Holdene deltager også i diverse lokale opvisninger, herunder vores egen foråropvisning i april.

Viborg GF TeamGym er en konkurrenceafdeling, hvor konkurrence-træning, det sociale sammenhold og en afslappet atmosfære gymnasterne imellem og mellem gymnast/træner vægtes ligeligt i de daglige træninger.

I det daglige træner Viborg GF TeamGym i VGF-centret, men der kan også forekomme træninger på Gymnastikhøjskolen og Vestervang Skole.

Flere hold tilbyder sommertræning og på baggrund heraf udtager trænerne gymnasterne til holdene. Dette for at få den rette placering på det rette gymnastiske niveau for den enkelte gymnast.

Forældresamarbejde i Viborg GF TeamGym
I Viborg GF TeamGym er vi afhængig af, at man som forældre ønsker at involvere sig, hvilket også er med til at styrke sammenholdet i afdelingen. Vi har adskillige forældredrevne udvalg, som er nødvendige for driften af afdelingen. Der er et tøjudvalg, aktivitetsudvalg, udviklingsudvalg, PR- og  sponsorudvalg. Endvidere er der mange praktiske opgaver, som fordeles ud på forældre i forbindelse med overnatninger, konkurrencer, større arrangementer i klubben, mm. Vi sætter så umådelig meget stor pris på den hjælp, vi får. Se nærmere her: http://vgf.dk/gymnastik/main-teamgym/udvalgsarbejde-i-teamgym.
 

Domainbox ApS

Websiden anvender cookies til at huske dine indstillinger og valg samt til brug for statistik. Klikker du videre, accepterer du vores brug af cookies. Se mere >>