TeamGym i VGF
 

Hvad er TeamGym?

TeamGym er en konkurrence holdsport for både piger og drenge, mænd og kvinder og den mest populære gymnastikform i GymDanmark.
Hvis du både er til rytme og spring, er TeamGym gymnastikken det perfekte valg. I TeamGym træner du det rytmiske og det kraftfulde. Det betyder, at træningen er alsidig og både fokuserer på koordination, rytme og kraft. I Viborg Gymnastik-Forening tilbyder vi TeamGym fra micro til senior – både piger og drenge.TeamGym er en holdsport, hvor du:


Alle vores TeamGym hold deltager i konkurrencer 3-4 gange årligt fra januar til maj. Dertil kan man som gymnast på et TeamGym hold også deltage i 1-2 individuelle springkonkurrencer.

Læs mere her: https://gymdanmark.dk/teamgym/

Hos Viborg Gymnastik-Forening har vi udviklet en strategi og en struktur, der læner sig op ad GymDanmarks elite og talentarbejde for at sikre en langsigtet plan, og at foreningen har gymnaster helt op i seniorrækken. Foreningen har også, med udgangspunkt i GymDanmark ATK (Aldersrelateret Trænings Koncept) udarbejdet egen ATK for TeamGym afdelingen, som har fokus på både træning og klubmiljø. Med ATK´en tages gymnasternes alder og udviklingstrin i særlig betragtning, når de dyrker konkurrencegymnastik. Metoden skal sikre, at gymnasten er i centrum, at talentudviklingen foregår på en ansvarlig måde, samt at træningen er både målrettet og motiverende. ATK er derfor den overordnede ramme for strukturen i TeamGym-afdelingen.

ATK præsenteres for de enkelte hold ved et forældremøde ved sæsonopstart.
 

Forældresamarbejde


I foreningen er der vigtigt, at man som forældre ønsker at involvere sig, hvilket også er med til at styrke sammenholdet i foreningen. Der kan være praktiske opgaver i løbet af sæsonen, men der kan også være brug for hjælp ifm. overnatninger, konkurrencer, større arrangementer i klubben mm. 
Vi sætter meget stor pris på den hjælp vi får.


TeamGym udvalg

Har du spørgsmål til TeamGym, så er du altid velkommen til at kontakte en i TeamGym-udvalget.